آب استریل مقطر - نانو ویو

این محصول با نام شیمیایی آب مقطر شناخته شده و به نام های مشابه آب دیونیزه نیز شناخته می شود و از تولیدات ممتاز شرکت آرسو خزر بوده که مصارف پزشکی و صنعتی دارد.

آب مقطر از جمله مهم ترین حلالی است که در صنعت ، آزمایشگاه ، مراکز داروسازی استفاده می شود. آب طبیعی معمولا دارای نمک های محلول است آب معمولا در هنگام عبور از محیط های گوناگون به خصوص محیط های آهکی مقداری از کربنات ها را در خود حل میکند که این کربنات ها همراه یونهایی مثل کلسیم ، منیزیم و … باعث ایجاد سختی موقت می شود که با جوشاندن از بین می رود. البته یونهای منیزیم و کلسیم و سایر یون های فلزی ایجاد سختی دائم می‌کنند.
سختی آب باعث رسوب کردن صابون در آب می شود.
به همین دلیلی بهترین آب برای استفاده در صنعت آب بدون یون می باشد اما تهیه آب هزینه های بالایی دارد. بنابراین در اکثر واحد های صنعتی و آزمایشگاهی از آب مقطر استفاده می شود.

آب طبیعی معمولا از دو جز تشکیل شده است :

۱٫ قسمت حلال ( آب )
۲٫ قسمت مواد حل شده ( انواع نمک ها و یون ها) در اثر حرارت آب بخار شده و نمک های موجود در آب باقی می مانند اگر بخار آب را سرد کنیم بخار مجدد به آب تبدیل شده و آب مقطر بدست می آید.

خواص آب مقطر

وجود ناخالصی ها در آب باعص ایجاد رسوب در دستگاه های حرارتی و دیگ بخار می شود و این عمل طول عمر دستگاه را کاهش می دهد. همچنین بخاری که از آب های ناخالص تولید می شود دارای کیفیتی پایین می باشد برای مثال سیلیس همراه بخار خارج شده و در اثر سرد شدن روی توربین رسوب می کند.

تاریخچه آب مقطر

تاریخچه استفاده از آب مقطر به ۲۰۰ سال پس از میلاد مسیح بر می گردد که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی ، از تقطیر آب دریا استفاده می کردند.

نوع دیگری از آب که در آزمایشگاه ها به کار برده می شود ، آب دیونیزه می باشد. تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه در درصد خلوص آنها می باشد آب مقطر را به وسیله دستگاه های معمولی آب مقطرگیری تهیه می کنند و این آب توسط شیلنگی از دستگاه خارج می شود و در ظرف استریل جمع آوری می شود و بدین صورت آب مقطری که فاقد املاح نمکی است به دست می آید اما آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر داردو برای تهیه آن از دستگاه دیونایزر استفاده می کنند

موارد مصرف و کاربرد آب مقطر

۱٫ جهت استفاده های حساس نظير استفاده در کوره های القايی ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، مصارف داروسازی ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، استفاده در بيمارستان ها ، آندايزينگ آلومينيوم ، استفاده در آزمايشگاه های فنی و خدماتی ، کاربردهای حساس نظامی – صنعتی از قبيل انرژی اتمی ، کاربردهای حساس صنعتی و …
۲٫ جهت استفاده در سيستم خنک کاری برخی کوره ها ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، استفاده در بيمارستان ها ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های فنی ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای مختلف صنعتی و …
۳٫ جهت انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، شستشوی قطعات حساس پس از توليد ، استفاده در سيستم خنک کاری ماشين آلات صنعتی که در اثر کار کردن داغ می شود ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای غير حساس صنعتی و …

از جمله مصارف دیگر :

  1.  تولید آب اسید : برای تولید آب اسید از آن استفاده می شود.
  2.  در صنعت طلا سازی

روش تولید آب مقطر :

روش های مختلف برای تولید آب مقطر وجود دارد :

۱٫ جوشاندن و تقطیر کردن
۲٫عبور آب از روی رزین
۳٫ تصفیه به وسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر ( از طریق دستگاه )

آب مقطر تولیدی شرکت کیمیا تهران اسید به روش سوم تولید می شود.

طرز تهیه و تقطیر آب مقطر :

۱٫ دیگ را تا سه چهارم حجم آن از آب معمولی (آب جاری یا آب چشمه) پر کنید.
۲٫ درب دیگ را بسته و لوله پلاستیکی را روی زائده سوپاپ دیگ سوار کنید و آنرا کاملا آب بندی کنید که بخار از آن خارج نشود.
۳٫ منبع حرارت را روشن کنید (گاز بهترین است).
۴٫ لوله ۱۵۰ سانتیمتری پلاستیک را به سر لوله مسی یا استیل وصل کرده و لوله ۱۰۰ سانتیمتری را نیز به انتهای لوله مارپیچ محکم کنید.
۵٫ لوله مارپیچ را در سینک ظرفشویی قرار داده و راه خروج آب ظرفشویی را ببندید.
۶٫ شیر آب را باز کنید تا لوله مارپیچ کاملا زیر آب بماند.
۷٫ سر خروجی لوله پلاستیک را درون طرف تمیز وارد کرده و با گیره محکم کنید که دستتان آزاد باشد.
۸٫ با دقت مواظب لوله پلاستیک باشید که پیچ خوردگی یا انسداد نداشته باشد و عمل عرقگیری با اشکال مواجه نشود.
۹٫ مواظب درجه حرارت دیگ باشید و دایم آنرا کنترل کنید.
۱۰٫ درجه حرارت حدود ۹۵ درجه سانتیگراد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *