آیا اشعه ماورای بنفش در لامپ های UV میتواند ویروس کرونا را نابود کند؟

 طبق بررسی های انجمن بین المللی  CDC گزارش شده که غیرفعال کردن ویروس ها با نور UV “تحت شرایط کنترل شده در آزمایشگاه” نشان داده شده است اما اثر نور ماوراء بنفش در عمل بستگی به عواملی مانند زمان قرار گرفتن در معرض و توانایی آن نور دارد. نور ماوراء بنفش توانایی ضدعفونی آب ، هوا و سایر سطوح را دارد.
این تکنیک چندین دهه هست که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار میگیرد تا با ضدعفونی کردن سایر اجسام و هوای محیط از شیوع ویروس ها و باکتری ها در مجموعه های جراحی جلوگیری کنند. اما اکنون علاقه ای به استفاده از این فناوری در فضاهایی مانند مدارس ، ساختمانهای اداری و رستورانها برای کاهش انتقال ویروس کرونا دیده می شود.

دکتر لیندا لی ، رئیس ارشد علوم و پزشکی و کارشناس بهداشت ملی محیط زیست گفت: بسیاری از عوامل بیماری زا مضر نسبت به نور ماوراء بنفش بسیار حساس هستند. نور UV-C می تواند باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها ، از جمله کرونا ویروس ها را در هوا خنثی کند و نه تنها در مراقبت های بهداشتی ، بلکه در بسیاری از محیط های تجاری و حمل و نقل تجاری از جمله دفاتر شرکتی ، دندانپزشکی ، آموزش ، هواپیما ، کشتی های کروز ، اتوموبیل های سواری ، سرویس غذا و موارد دیگر.

جیم مالی ، دکترا ، استاد مهندسی عمران و محیط زیست در دانشگاه نیوهمپشایر می گوید: “فناوری ماوراء بنفش احتمالاً 100 سال است که وجود دارد و موفقیت خوبی داشته است. از اوایل ماه مارس ، توجه زیادی به آن شده و بودجه تحقیقاتی برای موسسات در سراسر جهان لحاظ شده است.
نوری که استفاده می شود ، ماوراء بنفش از نوع UV-C است که یکی از سه نوع پرتویی است که از خورشید خارج می شود اثرات ضدعفونی کننده چراغهای UV-C بر سایر کرونا ویروسها مشاهده شده است ، از جمله مواردی که باعث سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) می شود. مطالعات نشان داده اند که می توان از آن در برابر سایر کرونا ویروسها استفاده کرد. سازمان ترانزیت متروپولیتن نیویورک از استفاده از نور ماوراء بنفش در اتومبیل های مترو ، اتوبوس ها ، مراکز فناوری و دفاتر خبر داد. آکادمی ملی علوم می گوید اگرچه هیچ مدرک مشخصی برای اثربخشی اشعه ماوراء بنفش بر روی ویروس ناشی از COVID-19 وجود ندارد ، اما روی سایر ویروس های مشابه نیز کار کرده است ، بنابراین با این ویروس نیز مبارزه خواهد کرد.

هشدار: تحت هیچ شرایطی از دستگاه های تابش اشعه ماوراء بنفش به طور مستقیم بر روی پوست خود مثلا بجای شستن دست ها استفاده ننمایید زیرا باعث به خطر افتادن سلامتی شما خواهد شد. در حال حاضر از این فناوری صرفاً بابت پاکسازی و ضدعفونی سایر اجسام خوراکی و غیر خوراکی، آب و هوا استفاده می گردد.

مرجع این مقاله سایت cnet میباشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *